русский корабльнахуй
 
Здорово  12 липня 2025 00:56 

Їжа в літаку: стюардеса розповіла, чому краще від неї відмовитися

підтримай автора: оригінал
12
1.9k
0
Фото ілюстративне
Зокрема вона радить пити багато води під час перебування у літаку.
Стюардеса Селіна Беддінг закликала пасажирів, які подорожують цього літа, взагалі уникати їжі в літаках. За її словами, це пов'язано з тим, що така їжа зазвичай має високий вміст солі та цукру. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН.
«Через тиск у салоні літака ми втрачаємо близько 30% смакових рецепторів. Тому компанії, які готують їжу для авіакомпаній, додають до неї набагато більше солі, щоб вона мала приємний смак на висоті 40 000 футів (12 тисяч метрів - ред.)», - пояснила стюардеса.
Однак якщо ж вам таки потрібно поїсти, є один варіант, який слід спробувати. Зокрема Селіна рекомендує з'їсти в літаку овочевий або фруктовий салат.
«Обов'язково пийте багато води до, під час і після польоту, щоб гідратувати організм», - порадила вона.
Водночас стюардеса закликала пасажирів уникати водопровідної води з туалету літака, адже вона, за словами Селіни, є непридатною для життя.
Своєю чергою доктор Дональд Грант, старший клінічний консультант The Independent Pharmacy поділився порадами, які допоможуть уникнути здуття живота у повітрі.
«Під час тривалих перельотів важливо пам'ятати про «здуття живота в літаку», яке класифікується як накопичення газів у кишківнику та шлунку, спричинене сукупністю факторів. На висоті 30 000 футів (9 тисяч метрів - ред.) тиск у літаку різко падає, що спричиняє розширення газів у наших кишках. Своєю чергою це викликає здуття живота і дискомфорт, що може призвести до здуття живота в літаку. Це схоже на те, як пакети з чипсами розширюються в повітрі - той самий ефект відбувається з нашим кишечником!», - пояснив він.