Фото: Управління Державної служби якості освіти у Чернівецькій області
За результатами проведення позапланової перевірки у Чернівецькій гімназії №5 Чернівецької міської ради склали та підписали відповідний Акт перевірки, який передали директору закладу та засновнику.
Оскільки комісія від Управління Державної служби якості освіти у Чернівецькій області встановила невиконання попереднього розпорядження від 24 квітня 2024 року, склали протокол про адміністративне правопорушення, передбачене частиною другою статті 188-54 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Управління пише Медіа агентство АСС.
Очільниця Управління освіти Чернівецької міськради Ірина Ткачук у коментарі журналістам МА АСС зазначила, що освітяни працюватимуть над ситуацією та розв'язуватимуть відповідні питання, що постали. Частину з них ймовірно заклад вирішуватиме по факту, частину опрацюють спільно з Управлінням освіти.
Нагадаймо, раніше ми повідомляли, що й надалі гострими проблемами, що потребують особливої уваги, в цьому закладі освіти залишаються:
- облаштування безпечного шляху до закладу освіти:
- створення регульованого пішохідного переходу біля гімназії із відповідним підвищенням проїзної частини для примусового зменшення швидкості транспортних засобів та/або встановлення муляжів дітей-пішоходів для привернення уваги водіїв;
- створення пішохідного тротуару вздовж провулків, контрольованого проїзду біля входу до гімназії;
- огородження місця паркування як пришкільної території та заборони на паркування там особам, які не є учасниками освітнього процесу;
- встановлення майданчиків для учнів початкової школи із тіньовими навісами та сучасним ігровим й фізкультурно-спортивним обладнанням;
- забезпечення спортивним інвентарем спортивної зали для учнів базової школи;
- забезпечення вчасного ремонту території та спортивного обладнання у дворі гімназії;
- облаштування та оформлення зон відпочинку в коридорах закладу для учнів;
- здійснення ремонту обідньої зали в їдальні, встановлення обладнання для буфету та забезпечення учасників освітнього процесу буфетною продукцією.