Фото з відкритих джерел
Соцмережі перетворили багато суперпродуктів із простого тренду на центр уваги. Однак один із них став мегапопулярним - це насіння чіа.
Як розповіла дієтологиня з метаболізму Адіана Кастро, вода з насінням чіа може стати корисним доповненням до щоденної оздоровчої програми, але важливо вводити її поступово, пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН.
Вона зазначила, що якщо ви новачок у додаванні клітковини, починайте повільно, щоб уникнути дискомфорту в травленні, наприклад здуття живота. Покроковий підхід до початку пиття води з насінням чіа:
- Дні 1-3: 1 чайна ложка насіння чіа на півсклянки води;
- Дні 4-6: 2 чайні ложки насіння чіа на склянку води;
- Дні 7-9: 1 столова ложка насіння чіа на півтори склянки води;
- Дні 10-12: 1,5 столових ложки насіння чіа на дві з чвертю склянки води;
- Дні 13 і далі: 2 столові ложки насіння чіа на 3 склянки води (максимальна рекомендована денна норма).
За словами Кастро, щоб отримати користь від води з чіа, розмішайте суміш, щоб насіння не злиплося, і дайте йому настоятися протягом 15-30 хвилин перед вживанням. Якщо шлунок чутливий до клітковини, почніть пити її під час або після їди, а не натщесерце.
У міру того, як організм звикне, ви можете почати пити її за 15 хвилин до їди, щоб сприяти відчуттю ситості. Організм кожної людини реагує по-різному, тому, якщо ви відчуваєте сильне здуття живота чи дискомфорт, зменшіть споживання і обов'язково підтримуйте водний баланс, порадила Кастро.