русский корабльнахуй
 
Здорово  13 травня 2025 03:16 

Сезонні овочі та фрукти: що їсти в травні

підтримай автора: оригінал
2
344
0
Фото з відкритих джерел
Травень - період, коли починає зʼявлятися все більше свіжих овочів, зелені та фруктів.
Саме зараз час додати до свого раціону більше, корисного, сезонного і легкого. Редиска, щавель, шпинат, молода картопля, зелена цибуля, ароматна рукола й полуниця - усе це вже зараз легко знайти в магазині. І не потрібно вигадувати складних рецептів: достатньо кількох простих інгредієнтів та трішки фантазії. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНН.
Овочі
Редиска
Багата на вітамін С та позитивно впливає на організм, очищуючи його від накопичених шлаків та токсинів.
Молода картопля
Є хорошим джерелом калію та містить корисні для травлення клітковину та органічні кислоти.
Спаржа
Допомагає покращити кровообіг та знижує артеріальний тиск.
Горох
Містить вітаміни групи B, C, D, K, а також допомагає схуднути.
Буряк
Багатий вміст заліза, тож позитивно впливає на роботу печінки та серця.
Зелень
Кропива
Містить багато вітаміну С, чим допомагає у боротьбі з простудними захворюваннями та зміцнює імунітет.
Шпинат
В ньому міститься залізо та вітаміни А і С, що корисно для росту здорового волосся та забезпечує зволоження шкіри голови.
Щавель
Позитивно впливає на кістки та суглоби, бо містить багато магнію, калію, фосфору
Ревінь
Знижує рівень цукру в крові та позитивно впливає на травну систему.
Зелена цибуля
Містить вітаміни групи В і С та сприяє кращому засвоєнню їжі.
Листя салату
Допомагає запобігти запорам та проблемам з травленням.
Рукола
Попереджає розвиток ракових захворювань та зміцнює нервову систему.
Кріп та петрушка
Вони зміцнюють стан серцево-судинної системи та допомагають при захворюванні на діабет.
Фрукти та ягоди
Полуниця
Багата на вітамін С, тому корисно впливає на стан шкіри, серця та підвищує імунітет.
Яблука
Містять пектин та антиоксиданти. Крім того речовини, що містяться в яблуках, підтримують мікрофлору кишечника.
Абрикоси
Підвищують рівень гемоглобіну та в цілому позитивно впливають на кров.