Заводу з виготовлення соків ТОВ "Інтерджус Буковина" працює у Чернівецькій області з 2020 року. У 2025 році заплановано збільшити його потужності майже у чотири рази.
Голова Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк відвідав це підприємство і показав його роботу.
Підприємство ТОВ "Інтерджус Буковина" працює у Дністровському районі вже п’ять років. Займаються виробництвом яблучного і малинового концентрату. Сировину здебільшого закуповують у місцевих виробників.
Наразі потужність виробництва 350 тонн концентрату на добу. Продукція сертифікована та експортується у країни Європи та США.
Також підприємство використовує теплову енергію, отриману із сушених вичавок, частина їх реалізується як корм для тварин.
У 2025 році "Інтерджус Буковина" планує збільшити потужності до 1500 тонн на добу. Розпочинається реалізація масштабного проєкту у селі Коболчин. Проєкт у рамках індустріального парку площею майже 12 гектарів. До складу інфраструктури увійдуть складські приміщення, очисні й сушильні споруди, адміністративні будівлі, а також під’їзні дороги. Збільшиться і кількість робочих місць — до 150.
На виробництві встановлять нове сучасне обладнання, частину устаткування релокують із підприємства з Дніпропетровської області.
За даними youcontrol, засновниками підприєства є фірма Т.А.С. ОВЕРСІАС ІНВЕСТМЕНТС ЛІМІТЕД, яка зареєстрована на Кіпрі, та ТОВ "ТАС ЕССЕТ Менеджемнт". Розмір статутного капіталу 375 млн грн.
Кінцевим бенефіціаром вказаний відомий олігарх Сергій Тігіпко. Він є одним із найзаможніших людей в Україні.