Багато людей викидають нитки, які є під шкіркою банана, однак ці "нитки" є важливими пучками флоеми. Вони відіграють ключову роль у розподілі поживних речовин в плоді під час його зростання. Тому ці частини банана не варто ігнорувати, адже вони містять корисні компоненти для здоров’я.
Про це розповів лікар Мануель Візо, пише ТСН.
Бананові нитки - це судини, через які у плід транспортуються поживні речовини.
Викидаючи їх, ми втрачаємо важливі антиоксиданти, вітаміни та мінерали, як-от калій, магній і триптофан, що покращує настрій.
Ці нитки також багаті клітковиною, яка підтримує травлення і знижує ризик серцевих захворювань, інсульту, діабету 2 типу та раку товстої кишки.
Наступного разу, коли їстимете банан, не поспішайте викидати нитки. Залишаючи їх, ви максимально використовуєте всі корисні властивості цього фрукта для вашого організму.