Деякі продукти посилюють нашу тривожність, попередила дієтолог Шеллі Боллс. Що потрібно виключити, щоб врятуватися від стресу.
Про це пише Ukr.Media.
Експертка застерегла всіх, хто намагається побороти стрес, від вживання смажених страв, кофеїну, алкоголю, солоностей і занадто солодких рафінованих продуктів.
Подібна їжа може призвести до посилення запалення в організмі і, як наслідок, підвищеного вироблення гормону стресу кортизолу. Крім того, солодощі провокують стрибки глюкози в крові. Через них і без того тривожна людина стає ще більш втомленою та нестабільною в емоційному плані.
Для того, щоб швидше привести себе до тями, дієтолог запропонувала зосередитися на нежирних білках з птиці та сиру, корисних жирах з горіхів і риби, а також овочах і фруктах з протизапальними властивостями.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.