русский корабльнахуй
 
Чернівці  Вчора 10:24 

Лікарка з Чернівців розповіла, як правильно виходити з посту

підтримай автора: оригінал
3
432
0
Фото: ілюстративне
Після тривалого посту організм особливо вразливий до певної їжі. Чернівецька лікарка пояснили, як не перетворити великодній стіл на причину болю та як розговітися без шкоди для шлунку.
Завідувачка гастроентерологічного відділення Чернівецької обласної клінічної лікарні Оксана Злотар зазначила, що після закінчення посту важливо поступово повертатися до звичного раціону, щоб не зашкодити організму, пише МА АСС з посиланням на фейсбук-сторінку Чернівецької обласної клінічної лікарні.
За словами лікарки, різкий перехід до жирної та важкої їжі може призвести до розладів травлення та інших неприємних наслідків.
Як найкраще виходити з посту
Оксана Злотар радить прислухатися до свого організму: якщо ви відчуваєте дискомфорт, зменшіть порції або відмовтеся від певних продуктів.
- У перші дні після посту слід вживати легку їжу, поступово збільшуючи порції та розширюючи раціон.
- Варто їсти невеликими порціями 5-6 разів на день, щоб не перевантажувати шлунок.
- Застілля краще розпочати з овочевих салатів, каш на воді, нежирних супів та кисломолочних продуктів.
- Варто уникати жирних сортів м’яса, смажених страв, копченостей. М’ясо бажано вводити в раціон через 2-3 дні після посту, починаючи з нежирних сортів (курятина, індичка, кролятина).
- Необхідно пити достатньо води, трав’яних чаїв або компотів.
- Солодощі слід вживати у помірній кількості, надаючи перевагу фруктам та сухофруктам.
План виходу з посту
Протягом перших двох днів: овочеві салати, каші на воді, нежирні супи, кисломолочні продукти.
На 3-4 день: нежирне м’ясо (курятина, індичка, кролятина), риба, яйця.
На 5-7 день: поступове розширення раціону, введення інших продуктів.