Ілюстративне фото
Основним традиційним атрибутом Великодня є Великодній кошик. Як розповів Медіа агентству АСС священник Православної Церкви України Роман Грищук, за традицією на Великдень відбувається благословіння тих страв, від яких людина відмовилась під час посту.
Тож у кошик ставимо паску, м'ясо, яйця, молочні продукти. Хрін кладемо на згадку про те, що в старозавітну пасху споживали м'ясо з гіркими травами, хрін - це та сама гірка трава, каже Роман Грищук.
А от чого точно не можна ставити, це - алкогольні напої, зауважив священник, пише Медіа агентство АСС. Також під заборону потрапляють гроші, ключі, прикраси та інші матеріальні цінності.
Паска, писанки, крашанки - основні страви Великоднього кошика українців.
Паска — це солодкий великодній хліб. Вона уособлює тіло Ісуса Христа.
Українці роблять великодній хліб округлої форми, що нагадує сонце. Також кладуть до кошика писанки і крашанки насичених кольорів. Додамо, візерунок та барва яєць мають символічні значення для українського народу.