Ілюстративне фото з відкритих джерел
Більшість з нас не може уявити ранок без кави, тож чому б не зробити улюблений напій кориснішим і смачнішим. Замість звичних інгредієнтів, як от цукор, молоко, чи вершки, спробуйте додати пряні спеції.
Гастроентеролог та лікар Вілл Булсевич розповів у своєму Instagram, як спеції можуть не тільки змінити смак кави, а й збагатити її корисними властивостями, передає 24 Канал, пише МА АСС.
На першому місці у його списку – кориця. Це універсальна спеція, яка поєднується з іншими прянощами, надаючи напою м'яку солодкувату нотку. Її можна додавати прямо в кавову гущу або в готовий напій. У будь-якому разі результат буде чудовим.
Для тих, хто хоче збагатити смак кави і додати ще більше користі, Вілл Булсевич рекомендує спробувати гарбузові спеції, які містять корицю, імбир, мускатний горіх і гвоздику. Цей ароматний мікс нагадує осінній лате з кав'ярень і чудово смакує в будь-яку пору року.
Поєднання кориці, куркуми, імбиру та соєвого молока надає напою ніжності. Така кава збагачена антиоксидантами та має протизапальні властивості, допомагає зміцнити серце і покращує травлення.