Фото: ГУ Держпродспоживслужби у Чернівецькій області
Впродовж лютого спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області проводили обстеження закладів освіти.
Загалом провели 35 обстежень харчоблоків у 32 закладах освіти, зокрема 12 закладів дошкільної освіти та 23 - загальної середньої освіти. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області, пише МА АСС.
Порушення дотримання вимог санітарного законодавства виявили на 31 харчоблоці 31 закладу.
Основні порушення, які виявлялись:
- на харчоблоці відсутній повний набір виробничих приміщень
- харчоблок потребує проведення ремонту;
- відсутня або не працює припливно-витяжна вентиляція над тепловим обладнанням в харчоблоці;
- недостатньо холодильного та технологічного обладнання;
- потребує заміни столовий та кухонний посуд;
- не дотримуються норми харчових продуктів по молочним продуктам, м’ясу, овочах та фруктах;
- не створені умови для дотримання особистої гігієни персоналом харчоблоків.
Також під час проведення обстежень виявили порушення щодо дотримання норм харчування та їх виконання у 3 закладах освіти.