русский корабльнахуй
 
Здоров'я  16 січня 2025 23:23 

Названо найкорисніший вид м'яса – воно краще за курку та індичку

підтримай автора: оригінал
11
4.6k
0
Якщо правильне харчування для вас – не пусті слова, наступного разу, обираючи в супермаркеті між шматочком курки та індички, зупиніться на м’ясі кролика.
Це м’ясо заслуговує на те, щоб зайняти гідне місце в меню.
Чим корисне м’ясо кролика
Кролик – джерело нежирного білка, необхідного для відновлення та нарощування м’язів. Його більше, ніж у м’ясі курки, а засвоюється він 90% (для порівняння, яловичина – на 60%).
У кролятині менше жиру та вуглеводів. Це робить її здоровою їжею для тих, хто стежить за споживанням калорій.
М’ясо кролика містить важливі вітаміни та мікроелементи. Зокрема, B12 і ніацин, які підтримують метаболічні процеси організму.
Також воно має відмінний вміст заліза, фосфору та магнію – більше, ніж курка. Ці мінерали необхідні для підтримки здоров’я зубів і міцних кісток, а також для регулювання рівня рідини в організмі та кров’яного тиску.
Оскільки кролятина нежирна, вона не підвищує рівень холестерину. А значить, турбується про здоров’я серця.
У цьому м’ясі незначний вміст натрію, який пов’язують з високим кров’яним тиском, хворобами серця та інсультом.
Кому не рекомендується кролятина
Як і кожен продукт, м'ясо кролика має певні протипоказання.
Його рекомендують дуже обережно вживати людям, котрі страждають на подагру та артрит. Причина – пурини, що містяться у м’ясі. В організмі людини вони перетворюються на сечову кислоту, яка осідає в суглобах і сухожиллях та провокує запалення. Хоча кількість пуринових основ можна зменшити, проваривши м'ясо у кількох водах.
У людей, які страждають на псоріаз, кролятина може викликати загострення хвороби.
Втім, навіть якщо у вас немає хронічних захворювань, кролик не повинен бути єдиним видом м’яса у раціоні. Він має надто низький вміст жиру, щоб забезпечити всі поживні речовини, необхідні організму.