У той час, як деякі люди звикли зберігати курячі яйця на полицях на кухні або в інших місцях, багато хто стверджує, що холодильник - це найбільш правильне місце для них.
Щоб вирішити цю давню суперечку, експерти Egg Info, що входять до групи British Lion eggs, поділилися правильною відповіддю, пише Главред з посиланням на The Mirror.
За словами експертів, головне переконатися, що яйця зберігаються за температури нижче 20 градусів за Цельсієм, і що вони не перебувають в умовах постійних перепадів температур. Їх не можна постійно переміщати з холодних приміщень у теплі й навпаки. Однак те, чи варто вам зберігати їх у холодильнику, насправді залежить від того, де ви живете, та від вашої кухні.
"Якщо у вас є прохолодна комора, яка не нагрівається, коли температура на кухні підвищується, це добре для зберігання яєць, але хоча звичайна кухонна шафа може здаватися відносно постійним середовищем, температура все одно може коливатися під час приготування їжі, коли виділяється багато тепла або пари.
Як зазначають експерти, все-таки найкраще зберігати яйця в холодильнику - таким чином температура завжди буде постійною, і яйця будуть свіжішими.
"Коли ви плануватимете використати їх, спробуйте залишити яйця поза холодильником приблизно на 30 хвилин, щоб нагрійте їх до кімнатної температури, інакше час приготування може змінитися залежно від того, як ви їх використовуєте", - зазначають експерти.
Крім того, вони також радять зберігати яйця в оригінальній упаковці, а не перекладати на полицю для яєць у холодильнику.
Редактор: Катерина Ковальова
Сьогодні, 00:45