русский корабльнахуй
 
новини  08 січня 2025 01:30 

Токсикологи розповіли, чи можна їсти блискучі та липкі мандарини

підтримай автора: оригінал
2
1.2k
0
Мандарини гарні "від кісточки до шкірки". Теоретично корисно вживати не лише м'якоть, але й шкірку плоду. Щоправда, для цього потрібно правильно обрати цитрусові.
Про це пише Ukr.Media.
Токсикологи розповіли, як за зовнішнім виглядом визначити якість мандаринів.
За словами лікарів, у хороших фруктів шкірка може бути як матовою, так і блискучою. Перший варіант (при якому допускається легкий, ненав'язливий блиск) — це природний вигляд плодів.
Якщо мандарини здаються лакованими, то значить, що їх обробляли фунгіцидами. Виняток становлять лише клементини — вони глянцеві від природи.
Фунгіциди вважаються відносно безпечною хімічною речовиною. Їхні сліди змиваються гарячою водою.
Як мити: потримайте під окропом кілька секунд, після промийте під проточною водою. Ще спосіб: змішайте по столовій ложці лимонного соку та оцту, залийте склянкою води. У цьому розчині замочіть плоди на 10 хвилин або розпиліть за допомогою пульверизатора. Після промийте під проточною водою, пояснили спеціалісти.
Ще мандарини бувають липкими. Це наслідок газації: недозрілі плоди обробляють етиленом. Це ще одна причина завжди мити фрукти.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування.
Редактор: Ангеліна Петльована
8-01-2025, 01:30

Схоже


30 грудня 2024 00:15 
новини Що робити з кислими мандаринами: 2 дуже прості лайфхаки

22 жовтня 2024 15:40 
Новини України Одна помилка, і про користь можна забути: у чому небезпека хурми, граната та інших осінніх плодів 

06 грудня 2024 22:41 
новини Корисні, але не для всіх. Кому можуть нашкодити мандарини

20 грудня 2024 13:15 
Здоров'я Що станеться з тілом, якщо їсти багато мандаринів: користь та шкода

10 листопада 2024 02:00 
Здоров'я Солодкі та смачні: як правильно вибрати мандарини