Серед різноманіття продуктів, які рекомендують вживати для покращення когнітивних функцій, є один особливий продукт, який часто недооцінюють, інформує Ukr.Media.
Їжа для здоров'я мозку, без якої, за словами доктор медицини Дрю Ремсі, не можна виходити з магазину: це яйця.
Це чудове джерело білка: в одному яйці близько шести грамів. Але, за словами доктора Ремсі, яйця не тільки постачають організм енергією, але й підтримують мозок.
"Причина, через яку яйця такі корисні для здоров'я мозку, полягає в тому, що в яйці є всі поживні речовини, необхідні для утворення клітини мозку", — каже доктор Ремсі.
До числа цих поживних речовин належать білок, залізо, цинк, селен, йод, фолієва кислота, вітамін А, холін і довголанцюгові поліненасичені жирні кислоти 1 і 3.
Доктор Ремсі уточнює, що особливо примітний холін, що міститься в яйцях.
"Холін дуже важливий для здоров'я мозку, тому що він використовується в будівництві деяких з наших найважливіших мембран", — каже він.
Люди, які їли сім або більше яєць на тиждень, мали краще серцево-судинне здоров'я і менше запалення, ніж ті, хто їв менше одного яйця на тиждень.
Редактор: Людмила Осадчук
27-12-2024, 20:39