Чому для різдвяного столу готують кутю: страва має символічне значення
Нині кутю не готують для щоденного вжитку – вона перетворилась в обрядову страву. Кутю готують лише тричі на рік, на Різдвяні свята (Різдво, Маланки, Водохреще) і кожен її вид носить різні назви.
Читати далі...
Звучали колядки та орган: у Чернівцях римо-католики почали святкувати Різдво - фото та відео
Після Святого вечора вдома (ред. – вігілії) парафіяни Малої базиліки зібралися в храмі. О 18:00 тут розпочалася урочиста Меса.
Читати далі...
Загроза БпЛА: на Буковині лунає повітряна тривога
У ніч з 24 на 25 грудня на Буковині лунала повітряна тривога. Нашому краю загрожувало застосування ударних БпЛА.
Читати далі...
Редактор: Катерина Ковальова
25-12-2024, 07:15