русский корабльнахуй
 
новини  23 грудня 2024 17:45 

Красивий та корисний: історія та особливості морквяного торта*

підтримай автора: оригінал
15
813
0
* Реклама
Для нашої країни солодощі з овочами виглядають дещо дивними, але британці б з цим посперечались. Адже саме в цій країні кондитерські вироби з морквою набули шаленої популярності. Тому, якщо хочеться незвичного десерту, варто замовити торт з доставкою (Київ), виготовлений професійними кондитерами.
Як з’явився морквяний торт
Точно невідомо, в якій країні винайшли цей кондитерський виріб. Адже моркву — невибагливий овоч, що дає багатий врожай, — вирощували по всій Європі. Ще в Середньовіччя її додавали до різних страв. Завдяки природній солодкості коренеплоду десерти з ним потребують менше цукру.
Британські господарки декілька століть готували морквяний торт для повсякденних чаювань. Він став дуже затребуваним в роки Другої світової війни через дефіцит та високу вартість цукру. Завдяки особливому смаку та доступності цей кондитерський виріб підкорив серця англійців та став частиною національної кухні. Згодом морквяний торт став популярним по всьому світу. У США навіть запровадили свято цього кондитерського виробу, а саме 3 лютого.
Переваги морквяного торта
Основою цього кондитерського виробу є бісквітне тісто, в яке додана терта морква. Завдяки цьому пишні та ніжні коржі набувають яскравого помаранчевого кольору. В розрізі має дуже ефектний вигляд.
Морквяний торт не лише красивий, але й корисний. Овоч містить багато вітамінів та мікроелементів, які необхідні для підтримання зору, уповільнення старіння, укріплення кісток та зубів.
Секрети смаку морквяного торта
Під час приготування тіста для цього кондитерського виробу вологі продукти змішують окремо від сухих. В процесі випікання терта морква пом’якшується, що дає коржам щільну соковиту консистенцію, відмінну від звичайних бісквітів. Додавання коренеплоду суттєво покращує вигляд, структуру та смак десерту.
До тіста іноді додають перетерті горіхи, мед. Вони підкреслюють та збагачують унікальний смак десерту. Для начинки зазвичай використовують крем-сир, що найкраще поєднується з бісквітними коржами. Зовнішнє покриття складають:
  • крем-сир;
  • кондитерська глазур;
  • цукрова мастика.
  • Невідомо, з якої причини, але морквяний торт заведено покривати саме кремом або глазур’ю білого кольору. Можливо тому, що це як найкраще підкреслює насичений відтінок основи. Декор може бути будь-яким, плоским чи об’ємним. Через знижений вміст білого цукру цей десерт вважається кориснішим за традиційні торти. Тому підходить шанувальникам правильного харчування.