Фото ілюстративне
Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) оновило стандарти, яким мають відповідати продукти з позначкою «здорові». Це перші значні зміни критеріїв з моменту їх запровадження 30 років тому.
Відтепер до вимог додали обмеження на вміст насичених жирів, натрію та цукру. «Здорові» продукти мають складатися з більшої кількості корисних інгредієнтів, зокрема фруктів, овочів та нежирних молочних продуктів, пише CNN, про це повідомляє МА АСС з посиланням на Українську правду.
Таким чином перелік «здорових» продуктів зазнав змін. Якщо колись до нього відносили білий хліб, пластівці з вмістом цукру та йогурт, то тепер вони не відповідають вимогам.
Натомість «здоровими» продуктами вважають різні горіхи та насіння, лосось, оливкову олію, деякі види арахісового масла та консервовані фрукти та овочі.
Управління США працює над символом, який можна буде наносити на упаковки, щоб допомогти споживачам ідентифікувати «здорові» продукти. Також фахівці розробляють план маркування харчових продуктів, який буде розміщений на упакуванні на додаток до більш детальних написів на зворотному боці.
Фахівці FDA стверджують, що нові стандарти ґрунтуються на найсучасніших наукових дослідженнях і можуть допомогти споживачам зробити здоровіший вибір продуктів харчування.