Солодкі напої становлять більший ризик для розвитку серцево-судинних хвороб, ніж випічка.
Про це пише CNN.
Згідно з новим дослідженням, солодкі напої пов’язані з більшим ризиком серцевих захворювань, ніж випічка або морозиво.
У дослідженні, опублікованому у журналі Frontiers in Public Health, опитано майже 70 000 чоловіків та жінок зі Швеції щодо їхнього харчування та способу життя. А також зібрані дані про частоту серцево-судинних захворювань.
Дослідники розглядали споживання цукру у трьох категоріях: солодкі напої, випічка та мед або цукор.
Споживання солодких напоїв було пов’язане з вищим ризиком серцево-судинних захворювань, ніж споживання випічки.
За словами дослідників, рідкі цукри швидше засвоюються і не насичують організм. У той час, як тверді цукри часто входять до складу продуктів, які містять інші поживні речовини, як клітковина, білки та жири. Ці речовини уповільнюють травлення, тобто відбувається поступове вивільнення цукру в кров.
Однак дослідження показує, що не обов’язково виключати цукор з раціону, але “підсолоджені напої є хорошим місцем для скорочення”.
Редактор: Людмила Осадчук
11-12-2024, 20:20