Зелена гречка — це не оброблена термічно гречана крупа. Її можна варити та подавати як гарнір чи додавати в супи. Однак, деякі господині не завжди знають, як готувати такий вид крупи.
Про це пише Главред
Чи потрібно замочувати зелену гречку перед варінням
За словами кухаря Євгена Клопотенка, перед тим, як почати готувати гречку, її потрібно промити холодною водою. Це треба робити до тих пір, поки вода не стане прозорою. Далі потрібно замочити гречку водою у пропорції 1:2 на ніч, щоб вона рівномірно розбухла і могла рівномірно приготуватися.
Як готувати зелену гречку
Розбухлу гречку процідіть через сито, залийте окропом у співвідношенні 1:2 і закрийте рушником чи кришкою. Метод запарювання, а не варіння, допомагає зберегти максимальну кількість корисних речовин у гречці. Через 20-30 хвилин вона буде готова. Перед вживанням ще раз процідіть її.
У чому різниця між зеленою та звичайною гречкою
По суті це одна й та сама крупа, що відрізняється лише способом обробки. Зелена гречка – це сирі й необроблені зернятка, а коричнева – термічно оброблена. Обробляють її для того, щоб суттєво подовжити термін зберігання та полегшити процес приготування.
Необроблена крупа більш корисна, ніж термічно оброблена, адже в ній зберігається більше вітамінів та мікроелементів.
Крім того, зелена гречка твердіша та потребує більше часу для приготування.
Редактор: Анастасія Апетрі
4-12-2024, 00:15