Ми всі знаємо, що цукор не корисний для здоров’я, і його слід уникати. Однак не всі знають, що їх солодкі альтернативи часто зовсім не є хорошим вибором. Однією з таких пасток є мед. Попри те, що він містить певну кількість вітамінів і мінералів, щоденне вживання його у великих кількостях не принесе нам ніякої користі.
Чому медом не варто замінювати цукор, пояснює Onet.
Чому мед не альтернатива цукру?
Дієтолог Міхал Вжосек каже, що Насправді мед майже повністю цукор. Він має трохи менше калорій і не дуже здоровий.
"Так, у ньому є певна кількість вітамінів, мінералів, ферментів. Але їх кількість невелика, і тільки якщо ми споживаємо багато меду, ми забезпечимо значні кількості цих сполук. І якщо ми їмо багато меду, ми будемо їсти і багато цукру", - наголосив він.
"І щоб було зрозуміло, мед можна використовувати в здоровому харчуванні, особливо для фізично активних людей, але я дуже часто чую такі слова на офісній кухні: я більше не підсолоджую цукром, тепер я використовую тільки мед. Ну, а цей мед майже один цукор", - додав експерт.
До речі, сироп агави та кленовий сироп також часто рекомендують як більш здорові замінники цукру, і обидва ці продукти містять 68 г цукру на 100 грамів. Також ці продукти коштують зазвичай дуже дорого, але по складу це той самий цукор.
"Навіть не витрачайте на них гроші", - повідомив дієтолог.
Редактор: Ангеліна Петльована
30-11-2024, 01:00