русский корабльнахуй
 
новини  Вчора 00:30 

Не тільки риба: чотири найкращих рослинних джерела омега-3

підтримай автора: оригінал
2
6.2k
0
Омега-3 жирні кислоти – важливі речовини, необхідні для нормального функціонування організму. Найбільше їх міститься в жирних сортах риби. Але рибу їдять не всі. Отже, слід звернути увагу на інші продукти.
Про це пише RadioClub
Яка роль Омега-3 для здоров’я
Омега-3 жирні кислоти корисні для серця: сприяють зниженню артеріального тиску та зменшенню хронічного запалення в організмі, зміцнюють судинні стінки, нормалізують вміст холестерину в крові. Відтак, це підвищує шанси уникнути таких серйозних серцевих захворювань, як інсульт та серцева недостатність, а також діабету.
Підтримують функції мозку - зокрема, когнітивні (пам’ять і мислення).
Крім того, омега-3 корисні для очей і шкіри, живлять суглоби й хрящову тканину, знижують тривожність, регулюють настрій.
Ц вагомі аргументи слідкувати за тим, щоб організм не відчував дефіциту омега-3 жирних кислот.
Чотири продукти мають високий вміст омега-3
Наш організм сам не може виробляти омега-3 жирні кислоти, тому отримує їх виключно з їжею.
Найбагатшим джерелом цієї речовини справедливо вважається жирна риба: скумбрія, лосось, оселедець.
Але є люди, які не люблять рибу. Або ж не можуть її вживати через сильну алергію. Зрештою, що робити веганам, для яких риба – табу? Переходити на рослинні джерела омега-3, радять дієтологи.
Найбільше жирних кислот містять наступні продукти:
Насіння льону. 15 г насіння (2 столові ложки) забезпечують 135% добової потреби в омега-3. Це рекордний вміст жирних кислот в продуктах рослинного походження.
Насіння чіа. Трохи програють насінню льону: містять 17,8 г омега-3 на 100 г продукту (льон – 22,3 г);
Волоські горіхи. З усіх горіхів саме в них найвищий рівень вмісту омеги-3: 9,08 г на 100 г. Це одне з найкращих рослинних джерел аль-фа-ліноленової кислоти;
Лляна олія. Рекордсмен серед олій за вмістом омега-3 – в ній 53 г жирних кислот на 100 грамів продукту. Щоб забезпечити організм цією речовиною, достатньо вживати щодня по 1 ч. л лляної олії.
Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.
Редактор: Анастасія Апетрі
Учора, 00:30

Схоже


24 вересня 2024 01:45 
Здоров'я Які норми Омега-3 та Омега-6 для здорового організму: чому їх вживати важливо

16 серпня 2024 01:15 
Здоров'я Корисні для судин, волосся та шкіри: які продукти повинні бути у раціоні жінок

15 листопада 2024 11:59 
Здоров'я 7 найкорисніших видів риб для здоров'я, які потрібно їсти часто

06 листопада 2024 18:00 
новини Сенсаційне відкриття. Омега-3 і омега-6 знижують ризик кількох видів раку

23 серпня 2024 00:30 
Здоров'я Дієтологиня назвала "біле м'ясо", яке знижує холестерин та запалення в організмі