русский корабльнахуй
 
Здоров'я  17 листопада 2024 23:24 

Більш шкідливі, ніж корисні: 7 продуктів, які стають небезпечними при повторному нагріванні

підтримай автора: оригінал
4
593
0
Існують сім продуктів, які стають потенційно небезпечними при повторній термічній обробці і більш шкідливими, ніж корисними.
Гриби
Гриби краще їсти відразу, після того як вони були приготовлені або підсмажені. Не рекомендовано вживати їх повторно розігрітими. Адже в результаті впливу високих температур на цей продукт, що містяться в них білки утворюють шкідливі сполуки, які відносяться до числі далеко не безпечних. Тому, якщо ви хочете пригостити грибами своїх гостей, готуйте свіжу порцію.
Олія
При розігріві в структурі олії утворюються небезпечні жирні кислоти-транс-жири. Вони неприхильно впливають на обмін речовин людини. В деяких випадках навіть збільшують ризик розвитку раку. Думаю, над цим варто задуматися.
Рис
Ви здогадувалися, що рис не можна повторно розігрівати? І правильно! Рис розігрівати можна, тільки варто правильно зберігати цей приготований злак. Не варто тримати його при кімнатній температурі, адже навіть при 18-20 градусах С в ньому розмножуються небезпечні для організму бактерії. Приготований рис намагайтеся тримати тільки в холодильнику.
Картопля
Це найбільш ходовий в нашому раціоні продукт. У картоплі містяться бактерії, які при термічній обробці руйнуються, а ось зберігання цього другої страви при кімнатній температурі може викликати розмноження патогенної флори. Тому розігрівати картоплю можна, тільки варто зберігати його правильно, щоб уникнути проблем зі здоров’ям.
Яйце
Яйця – один з основних продуктів, що містять в собі велику кількість білків, незамінних для нашого організму. При повторному нагріванні яєць в них синтезуються небезпечні речовини, тому краще не ризикувати.
Курка
Білкові сполуки, якими насичено м’ясо курки, нарівні з яйцями і грибами також небезпечні для організму людини. Адже в результаті підвищеної температури при підігріві і реакції, що відбувається в них, з корисних вони перетворюються на шкідливі.
Цибуля
Цибуля, селера і буряк – овочі, які ми так часто використовуємо в супах. Однак розігрів страви з цим інгредієнтів небезпечний. Так як ці овочі часто містять в собі нітрати, що перетворюються при нагріванні в нітрити, які іноді виступають збудниками ракових нітроорганізмів.
Редактор: Людмила Осадчук
17-11-2024, 23:24

Схоже


03 серпня 2024 01:00 
Здоров'я Нутриціологиня назвала молочні продукти, які шкідливі і їх не варто купувати в магазині

09 листопада 2024 01:30 
Здоров'я Сезонні фрукти та овочі осені: де найбільше вітамінів знайти у листопаді

01 листопада 2024 17:59 
Здоров'я Які олії категорично не підходять для смаження: дієтолог назвав список

15 листопада 2024 01:45 
Здоров'я Ось що потрібно зробити з горіхами та квасолею, щоб прибрати з них шкідливу кислоту

12 вересня 2024 21:45 
Новини Передали корисні сніданки: волонтери «Української команди» відвідали Вікнянську громаду