русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  17 листопада 2024 13:23 

«Це такий швидкий обід»: у Новодністровську жінка відкрила заклад швидкоїжі

підтримай автора: оригінал
4
2.1k
0
Підприємиця Яна ПІФТОР за допомогою мікрогранту розширила свій бізнес і відкрила заклад харчування "Кебаб" у Новодністровську.
Про це йдеться у публікації molbuk.ua
Маючи кав’ярню, вона зрозуміла, що вже тісно в стінах одного закладу, тому в серпні 2024 року відкрила заклад швидкоїжі з приготування лавашів і шаурми. Це перший у місті енергетиків заклад такого формату.
Про грант Яна дізналася від друзів і вирішила подати заявку на програму "Власна справа".
"Хоч у кав’ярні я маю кондитерську майстерню, де готують десерти, вирішила звернутися до служби зайнятості, щоб відкрити ще один заклад. Там мені надали хорошу консультацію. Згодом я написала бізнес-план й отримала позитивне рішення", – розповідає Яна Піфтор.
У закладі швидкоїжі можна придбати шаурму, мініпіцу, салати. Є великий вибір лавашів: із тунцем, курятиною, шинкою. Незабаром у меню з’являться круасани.
"Це такий швидкий обід. У місті є й інші заклади, де можна поїсти, але там дорожче і треба довго чекати. До того ж лаваші з тунцем чи курятиною – це корисно. Ми маємо номер телефону, за яким люди можуть попередньо замовити їжу, якщо повертаються з роботи, а потім дорогою додому забрати вже готове замовлення", – ділиться Яна.
Щоранку працівники закладу нарізають салати й випікають піцу.
"Усе постійно розкуповують, тому я не можу точно сказати, коли попит більший. Щодня цифри різні. Буває, що салати робимо дві-тричі на день", – додає пані Яна.
Приміщення жінка орендує. Найбільшим викликом для неї стало створення стильного та естетичного інтер’єру.
"Коли я їду до інших міст, завжди беру нові ідеї, які потім можу втілити в Новодністровську. Наприклад, спостерігаю, як облаштовують заклади харчування в різних містах", – пояснює Яна Піфтор.
Підприємниця отримала грант на 250 тисяч гривень. За умовами гранту, вона працевлаштувала двох робітників.
"На ці кошти я придбала холодильники, морозильні камери, касове обладнання, духову піч, гриль для шаурми, стіл, мийку тощо", – додає підприємиця.
У планах Яни Піфтор – організувати доставлення готової їжі та, можливо, створити мережу закладів.
Редактор: Ангеліна Петльована
17-11-2024, 13:23