русский корабльнахуй
 
Здоров'я  30 жовтня 2024 23:20 

Смачніше за магазинну, а готувати дуже просто: рецепт домашньої ковбаси з гірчицею

підтримай автора: оригінал
10
854
0
Готувати домашню ковбасу з часом стало своєрідною українською кулінарною традицією. Ковбаса з зернами гірчиці була поширена на Полтавщині та Поліссі, зазвичай її коптили, але не менш рідко запікали в духовці.
Про те, як приготувати домашню ковбасу, розповідає РБК-Україна з посиланням на кулінарний YouTube-канал "КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ".
Що потрібно для домашньої ковбаси
Для того, щоб приготувати домашню ковбасу, потрібні такі продукти:
вода (охолоджена) - 200-250 мл
підгорля - 500 г
м'ясо - 2 кг
гірчиця - 125 г
часник - 25 г
перець чорний - 3 г
сіль - 38 г
ковбасна оболонка - 1 шт.
Як готувати ковбасу вдома
Для того, щоб ковбаса була смачною та легкою для споживання, краще обирати нежирну свинину. Також радять використати свинячу лопатку - завдяки ніжному м'ясу ковбаса стає соковитою.
Спочатку охолоджене м'ясо потрібно ретельно промити холодною водою. Після охолодження в м'ясі довше розм'якшуються жири, тому в процесі обробки менше втрачається соку.
Після цього свинину треба обсушити та відрізати весь жир - але його також використовують для ковбаси, перемелюючи з підгорлям. Підгорля містить багато сала, яке запобігає пересушуванню ковбаси під час приготування.
М'ясо потрібно нарізати на тоненькі пластинки. Такі шматочки краще зберігатимуть форму під час приготування.
Підгорля потрібно перемолоти в м'ясорубці. Тоді воно краще перемішається з м'ясом, надавши ковбаси м'якої текстури.
Часник надає ковбасі запашного аромату та пряного смаку. Для цього його потрібно почистити та перемолоти разом з підгорлям. Але важливо скуштувати часник перед додаванням до фаршу, щоб підібрати найкращий варіант до свого смаку.
Перемішайте шматочки м'яса з фаршем, додавши сіль, перець, гірчицю та воду. Гірчиця не лише надає характерного запаху, а й зберігає соковитість страви. Води потрібно додавати не більше 10% від загальної маси фаршу.
Вимішувати фарш потрібно не менше 10 хвилин, щоб м'ясо увібрало вологу та стало в'язким. Після цього посуд потрібно накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на 4 години для маринування.
Охолоджений фарш потрібно помістити в ковбасну оболонку, попередньо промивши шкірку холодною водою. Коли ковбаса буде потрібної довжини, оболонку потрібно обрізати та закрутити ковбасу в кільце. Щоб ковбасу було зручно зберігати та нарізати, краще зробити декілька штук, аніж одну.
Ковбасу потрібно покласти в неглибоку форму для запікання та залити невеликою кількістю води. Щоб шкірка не лопнула, по всій довжині ковбаси потрібно зробити проколи зубочисткою.
Поставте ковбасу в холодну духовку та запікайте виріб протягом 30 хвилин, увімкнувши прилад на температуру 220 градусів. Після цього з форми потрібно вилити воду і запікати ковбасу ще протягом 20-25 хвилин.
Редактор: Євгеній Пірожков
30-10-2024, 23:20