русский корабльнахуй
 
Україна  Сьогодні 11:06 

Цієї ночі повітряний бій відбувався у 14 областях: Росія атакувала 135 дронами

підтримай автора: оригінал
2
185
0
Ілюстративне фото
У ніч проти 18 жовтня Росія атакувала Україну 135 ударними дронами типу Shahed, а також іншого, невстановленого типу.
80 безпілотників збила протиповітряна оборона. Про це повідомили Повітряні сили ЗС України, пише Медіа агентство АСС.
Дрони запускали з російських Курська, Орла та Приморсько-Ахтарська, а знищити їх вдалося в межах 14 українських областей.
Так, збиття фіксували в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Житомирській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Хмельницькій, Рівненській, Харківській, Херсонській, Волинській, Вінницькій областях.
Ще 44 російських безпілотники локаційно втрачено (імовірно, завдяки протидії засобів радіоелектронної боротьби), а два з них полетіли в Білорусь. До 10 дронів — досі в повітряному просторі центральних областей України, бойова робота триває.
Що відомо про наслідки атаки
У Київській міській військовій адміністрації заявили про «одну з наймасованіших атак безпілотниками по цивільному населенню та інфраструктурі України». Однак всі дрони, що летіли на столицю, вдалося збити. Минулося без потерпілих та руйнувань.
Начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін розповів, що під час сигналу «Повітряна тривога», сили ППО знищили та знешкодили 8 БпЛА типу «Shahed». Звернень щодо травмованих, загиблих чи пошкодження майна не надходило.