русский корабльнахуй
 
Україна  17 жовтня 2024 20:35 

Невдовзі Франція почне постачати Україні нову розробку ударних безпілотників

підтримай автора: оригінал
3
197
0
Фото з відкритих джерел
Випробування першого французького ударного безпілотника виявились успішними і вже «наступними тижнями» їх отримають перші французькі підрозділи, а також Україна.
Франція найближчим часом почне постачати Україні свою першу розробку дронів-камікадзе.
Про це 16 жовтня оголосив міністр оборони Себастьєн Лекорню, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Європейську правду.
Себастьєн Лекорню оголосив, що випробування першого французького ударного безпілотника виявились успішними і вже «наступними тижнями» їх отримають перші французькі підрозділи, а також Україна.
Міністр додав, що для Франції важливо щонайменш за два роки «відновити суверенітет» у цій перспективній сфері, тобто забезпечити власне виробництво ударних БпЛА.
У березні 2024 року Міноборони Франції замовило 2000 таких безпілотників французького виробництва, з яких сотню планували для України. Тоді Себастьєн Лекорню зазначив, що ударні безпілотники стають невід’ємною частиною військових операцій і зможуть стати важливим доповненням до САУ Caesar.
Розробку замовили у консорціуму, що об’єднує виробника дронів Delair і багатопрофільну збройову компанію Nexter. Початково ці поставки планували на літо.