русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  15 жовтня 2024 16:45 

У Чернівцях розпочався опалювальний сезон для соцсфери: працюють 12 котелень

підтримай автора: оригінал
3
1k
0
Сьогодні, 15 жовтня, у Чернівцях розпочався опалювальний сезон для соцсфери. Наразі у місті вже працюють 12 котелень.
Про це повідомили у пресслужбі Теплокомуненерго.
У пресслужбі зазначили, що станом на 16:30, ці 12 котелень вже подають тепло у 14 закладів соцсфери. В тому числі вже з опаленням 6 садочків та 3 школи.
Додамо, що опалювальний сезон розпочинається тоді, коли впродовж трьох діб середня температура складає +8 градусів за Цельсієм.
Читайте також: У Чернівцях будуть працювати когенераційні установки: для чого вони потрібні місту
Раніше міський голова Роман Клічук повідомив, що у Чернівцях завершують підготовку до опалювального сезону.
"Ми практично на завершальній стадії. Залишилися когенераційні установки. Щодо порад громадянам, варто вірити, що ми переживемо зиму гідно й безболісно. Але це залежить від військових дій, від ворога, який обстрілює енергетичну систему. Звичайно, хочу закликати громадян об’єднатися, бути активнішими, і використати оцю можливість щодо відшкодування містом на різні акумулюючі й генеруючі речі. Ми повинні працювати над цим усі разом. І зробити все можливе, щоб громадяни не відчували незручностей при відключеннях світла", — сказав Клічук.
Нагадаємо, раніше заступник міського голови Василь Зазуляк повідомив, що підприємство "Чернівцітеплокомуненерго" завершило всі заплановані роботи до початку опалювального сезону в місті.
"Ліквідували 71 прорив, замінили 3250 метрів тепломережі. Всі котельні, а їх 91, вже пройшли технічне обстеження та профілактичний ремонт.
Кілька разів провели гідровипробування зовнішніх мереж, а також перевірили, відремонтували та оновили насосне обладнання. Отож, МКП "Чернівцітеплокомуненерго" вже отримало акт готовності до опалюваного сезону 2024-25. Можна впевнено сказати: підприємство готове до подачі тепла на 100%. Тим часом будинки готові не всі. Тому наголошую на терміновості завершення робіт на внутрішньобудинкових мережах. Подача тепла можлива лише на основі акту про готовність будинку приймати теплоносій", - повідомив заступник міського голови.
Редактор: Анна Семьонова
15-10-2024, 16:45