русский корабльнахуй
 
Чернівці  15 жовтня 2024 10:35 

Напад на військових ТЦК з сокирами: відомо, як покарали буковинців

підтримай автора: оригінал
1
1k
0
Двох буковинців, які із сокирами напали на працівників ТЦК, засудили.
Нагадаймо, інцидент стався у березні поблизу контрольно-пропускного пункту «Горлеча» в селі Плоска на Путильщині. Водій автомобіля «ВАЗ-2121» наїхав на 41-річного службовця ТЦК та СП. Пізніше він зупинився та ударив обухом військовослужбовця в передпліччя. Інший фігурант, який був верхи, вчинив так само. Крім цього, чоловіки пошкодили лобове скло та бокові вікна у транспортному засобі працівників ТЦК і СП та втекли з місця події. Нападниками виявилися 28-річний та 43-річний місцеві жителі, брати, один з яких військовослужбовець.
Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на вирок Путильського районного суду.
Як ідеться у вироку суду, обвинувачені свою провину визнали частково, а саме у вчиненні хуліганства. 43-річний чоловік під час судового засідання зазначив, що скоїв злочин через гнів за зниклого на війні сина. Також він вказав, що постраждалого військового раніше бачив біля приміщення ТЦК, куди приходив з приводу зниклого безвісти сина. Через вказану обставину виникла злість на ТЦК.
«Зазначив, що дійсно побив вікна та один раз здійснив удар по кузову службового автомобіля ТЦК, а також, що замахнувся сокирою на потерпілого. Не хотів його зачепити їдучи, гальмував, але автомобіль старий і не спрацювало гальмо. Заздалегідь не домовлявся з братом щодо вказаних подій, нічого не планували. Просив вибачення у потерпілого», - йдеться у вироку.
Молодший брат, 28-річний буковинець, розповів, що того дня їхав з роботи із лісу на коні, маючи із собою сокиру. Не доїжджаючи до КПП «Голеча» його зупинили працівники ТЦК з метою перевірки документів. За його словами, конфлікт зав'язався через те, що військовослужбовець ТЦК та СП не представився та був у формі без шевронів.
«Якщо б із ним нормально розмовляли працівники ТЦК, привіз би їм документи, оскільки вручення повістки не боїться, бо до цього служив у добровольчому батальйоні «Вовки да Вінчі» у 67 бригаді Правого сектору, однак заробітної плати не отримував, із наказом про звільнення його не ознайомлювали. Мав намір іти служити, передав у ТЦК військовий квиток».
Вирок суду
Суд призначив 43-річному буковинцю 3 роки і 6 місяців ув’язнення, а 28-річному обвинуваченому – 3 роки і 3 місяці.
Вирок можна оскаржити в апеляції.