русский корабльнахуй
 
Україна  13 жовтня 2024 18:01 

На підвищення зарплат освітянам потрібно 270 мільярдів гривень, - Міносвіти

підтримай автора: оригінал
6
541
0
Фото ілюстративне
Міністр освіти та науки Оксен Лісовий заявив, що на підвищення зарплат освітянам додатково необхідно 270 мільярдів гривень.
Про це повідомляє «Укрінформ», пише Медіа агентство АСС з посиланням на hromadske.
За його словами, підняття зарплати для освітян, яке передбачено статтею 61 закону про освіту, передбачає підняття зарплати одночасно для всіх освітян. Йдеться про дошкільну, загальну середню, професійно технічну, передвищу та вищу освіти.
«Це правильно і справедливо, тому що (зарплати — ред.) повинні бути справедливо і рівномірно підвищені. Але на це підвищення країні потрібно на сьогодні 270 мільярдів гривень додатково. І от питання знову ж таки, чи маємо ми зараз таку можливість, звідки взяти ці гроші», — сказав Лісовий.
За його словами, наразі розроблено кілька сценаріїв підвищення заробітних плат для вчителів — як поетапне, так і одночасне підвищення.
«Але ми розуміємо, що для того, щоб починати цей процес, нам треба для початку отримати навіть поетапне, хоч би 80 мільярдів гривень плюс», — зазначив міністр.
Нагадаємо, у січні 2024 року прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що цьогоріч планується збільшення зарплат для вчителів на 21%. А видатки бюджету на освіту становитимуть понад 170 мільярдів гривень.
Однак згодом міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявив, що найближчим часом вчителям не варто очікувати підвищення зарплат.