русский корабльнахуй
 
новини  13 жовтня 2024 00:45 

Тюльпани у жовтні. Коли та як краще саджати квіти, щоб навесні милуватися яскравою клумбою

підтримай автора: оригінал
6
459
0
Для того щоб тюльпани радували око навесні, необхідно правильно висадити їх цибулини у жовтні.
Саме осіннє висаджування цибулин тюльпанів сприяє їх гарному укоріненню та рясному цвітінню у майбутньому, пише NV.
Коли необхідно саджати тюльпани у жовтні
Як правило, тюльпани саджають у середині або наприкінці жовтня, коли температура ґрунту на глибині 10−15 см досягає 8−10 градусів. Якщо не дотриматися цього правила та посадити квіти раніше, вони можуть прорости та загинути під час морозів, якщо пізніше, цибулини не встигнуть укоренитися.
Як підготувати цибулини тюльпанів до висаджування
Якщо маєте власні цибулини, ретельно переберіть їх і залиште для висаджування лише цілі та міцні, без слідів різноманітних хвороб. Краще, щоб цибулини були великого розміру, такі краще квітнуть. Якщо збираєтесь купувати цибулини тюльпанів, краще робіть це в спеціалізованих магазина, де зможете отримати інформацію про їх сорт та якість. Безпосередньо перед посадкою, обробіть цибулини фунгіцидом або розчином марганцівки.
Як правильно саджати тюльпани в жовтні
Оберіть сонячне, захищене від вітру місце з пухким ґрунтом, в який додайте пісок або перегній для дренажу. Ямки для цибулин мають бути глибиною втричі більше їх розміру. На дно, з метою запобігти гниттю, можна покласти деревну золу або пісок. Цибулини кладуться в ями гострими носиками до гори на відстані 10−15 см одна від одної. Після посадки їх необхідно засипати землею та полити водою.
При висаджуванні цибулин тюльпанів варто пам’ятати, що вони гарно ростуть на одному місці не більше 3−4 років.
Редактор: Катерина Ковальова
13-10-2024, 00:45