русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  12 жовтня 2024 22:45 

«Ми живемо в демократії, а вона вирішується людьми»: у Чернівцях відбулася Пан’європейська конференція - фото

підтримай автора: оригінал
2
1k
0
Сьогодні, 12 жовтня, у Чернівцях пройшов другий день Міжнародної конференції "Пан’європейська ідея для перемоги та миру в Україні".
Про це повідомляє molbuk.ua.
Конференція спрямована на обговорення ключових питань підтримки України та європейської інтеграції в контексті війни. Основними темами обговорення стали: як європейські цінності допомагають Україні боротися за свободу, інтеграцію та як захистити інформаційний простір від дезінформації під час війни тощо.
Ігор Жалоба, президент Пан’європейського союзу України каже, що підтримку міжнародних партнерів відчули від початку існування. Також додає, що пан’європейці завжди розуміли загрозу Росії та роль України в безпековому просторі Європи.
"Коли почалося повномасштабне вторгнення, для мене квінтесенцією (основа, сутність чого-небудь авт.) підтримки міжнародного Пан’європейського руху в Україні була резолюція прийнята в жовтні 2022 року в Загребі. Хочу звернути на неї увагу. І нарешті, ключовий момент, з усіх боків, наполягали: "Проведімо в Україні під час війни Пан’європейську конференцію, щоб представники міжнародних цих організацій прибули саме в Україну, і тут заманіфестували свою підтримку". Для мене це вияв традиційної пан’європейської солідарності та того розуміння, що ми знаходимося в одному європейському домі. Ми разом маємо його захищати й облаштовувати. Україна невіддільна частина цього європейського простору", - говорить Іван Жалоба.
Віцепрезидентка Пан’європейського міжнародного руху в Європі Вальбурга Габсбург стверджує, те, що конференція мала відбутись саме в Україні, є досить очевидним. Вона називає це знаком того, що ця спільнота завжди підтримувала мир в усій Європі.
"Ми справді перша міжнародна організація, яка наполягала на тому, щоб змінити статус України на кандидата вступу до Європи. І ми пишаємося, що нам вдалося цього досягнути. Зараз ми боремося заради того, щоб Україна стала повноцінним членом Європейського союзу" – розповідає пані Вальбурга.
Цього року відбудеться святкування 35-річчя з першого пан’європейського пікніка, який проводився заради партнерства Польщі.
Віцепрезидентка пообіцяла – наступний відбудеться в Україні для того, щоб показати, що Україна – це частина Європи, і в ній має панувати мир.
Віцепрезидент Пан’європейської організації Німеччини, а також доповідач у справах України в Європарламенті Міхаель Галер наголошує, у європейському парламенті вже більш як 25 років та завжди підтримував суверенність України.
"Я пам’ятаю Помаранчеву революцію, коли ми всі підтримували Ющенка та одягали помаранчеві шарфи. Врешті, коли, помаранчевий табір впав і Янукович прийшов до влади, ми всі критикували таку відсутність демократії, оскільки вона занепадала в Україні" - згадує віцепрезидент.
Чітку позицію Пан’європейський союз мав від початку російської окупації Криму і вторгнення до Луганська та Донецька. Міхаель Галер стверджує – за санкції виступають ще з того часу.
"Коли до влади прийшов Зеленський, в парламенті вже говорили про наміри Росії. Весною 2021 було зрозуміло те, що вона намагалася проводити якісь демонстративні "матчі" поблизу кордонів України, і ми говорили про небезпеку. Восени, коли це повторилося, і коли тільки Великобританія та США надавали свою зброю, ми також наполягали на тому, щоб Європа взяла участь та підтримала Україну зброєю" – розповідає Міхаель Галер.
Після віцепрезидент сказав, що вони не задоволені рівнем підтримки допомоги зброєю.
"Для нас набагато логічніше, щоб Україна мала змогу надавати дальні удари, аніж виснажувала свої системи ППО, коли можна бити вглиб і запобігати цьому", - говорить Міхаель Галер.
Рейнхард Клоучек, президент пан’європейського союзу Австрії наголосив, що ми зараз перебуваємо в стані великої інформаційної війни.
"Ви боретеся на війні завдяки солдатам та завдяки зброї. Водночас Росія впливає на Європу з величезною кількістю дезінформації. У цьому і ключова ціль, оскільки ми живемо в демократії, а вона вирішується людьми. Коли люди ведуться на цей потік дезінформації, вони зазвичай роблять неправильні рішення. Ми маємо спонукати людей не вестися на ці пастки росіян", - зазначає Рейнхард Клоучек.
У кінці додає, якщо програє Україна, то поразки зазнає і Європа.
"Оскільки я з Хорватії, три дні тому відбулась дуже важлива подія в Дубровніку. Коли приїжджав Зеленський, було підписано декларацію, яка показувала чітку підтримку України. Ми підтримуємо і поважаємо це рішення. Ми за те, щоб Україна стала повноцінним членом Європейського союзу", - каже президент Пан’Європи Хорватії Паво Баришич.
Редактор: Катерина Ковальова
12-10-2024, 22:45