русский корабльнахуй
 
Чернівці  12 жовтня 2024 09:15 

У одному з чернівецьких ліцеїв дітки зібрали гроші, за які придбали 5 дронів для ЗСУ

підтримай автора: оригінал
2
1.1k
0
Гроші збирали під час традиційного осіннього ярмарку, який вже понад 10 років проводять у закладі.
У Чернівецькому ліцеї №19 імені Ольги Кобилянської придбали 5 дронів для 107 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.
Кошти зібрали під час традиційного осіннього ярмарку, який вже понад 10 років проводять у закладі, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Чернівецьку обласну раду.
Діти разом із батьками готували та продавали смаколики, а також вироби ручної роботи – прикраси, сумки, іграшки, картини тощо.
Як розповіла заступниця директора ліцею, волонтерка Світлана Бойко, цього року вдалося зібрати понад 155 тисяч гривень. Частину грошей витратили на дрони для військових 107 ТРО, ще частину спрямують на закупівлю рацій для медиків 54-ї бригади, а решту передадуть дітям, які борються з онкологічними захворюваннями.
«У нашому ліцеї навчаються справжні патріоти, які добре знають, завдяки кому ми маємо можливість відносно мирно жити тут і вчитись. Тож коли ми оголошуємо черговий збір для потреб військових із різних військових частин, усі активно долучаються. Так, для наших захисників ми вже придбали автівку, дрони, медичні засоби, смаколики та інші необхідні речі», – зазначає директорка ліцею Уляна Легусова.