русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  11 жовтня 2024 21:22 

Зможуть забезпечити теплом: як працюватимуть котельні у Чернівцях у разі блекауту

підтримай автора: оригінал
3
728
0
У Чернівцях частина котелень забезпечена генераторами, також зроблено резервне водопостачання. І саме це дасть можливість наавати тепло у разі тривалих відключень світла.
Про це повідомили заступник міського голови Василь Зазуляк та начальник "Чернівцівтеплокомуненерго" Олександр Корчунов.
У місті біля котелень має працювати дві когенераційні установки. Їх планують встановити найближчим часом і вони зможуть забезпечити 80% міста теплом.
Також у Чернівцях встановлено 9 модульних котелень та дві котельні на дровах, які зможуть працювати у разі проблем з електрикою.
"Ми самі закуповували модульні котельні. 5 нам передали донори. Розраховуємо, що ці котельні будуть працювати у разі форсмажору. Їх встановили переважно у школах, тому що це великі приміщення, де можуть бути Пункти незламності", - пояснив Василь Зазуляк.
Олександр Корчунов запевнив, що великі котельні, які забезпечують теплом значну частину міста зможуть працювати навіть якщо не буде центрального водопостачання. І люди матимуть тепло.
"Цього року відновили ємності запасів води для чотирьох великих котелень. Тож запас води є. Додатково об’єднали в одну загальну мережу ці котельні. У такому разі буде можливість підживлювати котельню від іншої, якщо не буде води. Також зробили свердловини біля чотирьох потужних котелень. Це дасть можливість підтримувати тиск у мережі", - сказав Олександр Корчунов.
Крім того, у місті працює майже 90 малих котелень. Частина котелень забезпечені генераторами. Графік роботи буде розроблятися залежно від ситуації.
"Минулими роками, коли електрика відключалася, малі котельні не працювали і ми отримували скарги від мешканців, що у будинках холодно. На таких об’єктах встановили генератори. Їх будемо вмикати. залежно від ситуації. Кошти на пальне братимуть з резервного фонду", - зазначив Василь Зазуляк.
Редактор: Людмила Осадчук
11-10-2024, 21:22