русский корабльнахуй
 
Новини  11 жовтня 2024 17:00 

Директора нацпарку «Хотинський» затримали на хабарі у 65 тисяч доларів

підтримай автора: оригінал
9
-
-
За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Чернівецької обласної прокуратури на одержанні неправомірної вигоди викрито директора НПП «Хотинський».
Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.
За даними слідства, директор нацпарку налагодив механізм одержання прибутку від незаконної передачі в оренду земель природно-заповідного фонду.
Свої протиправні дії він прикривав удаваними договорами про співпрацю, за укладення яких вимагав від підприємців неправомірну вигоду.
Правоохоронці затримали посадовця у робочому кабінеті після одержання 65000 доларів США. За вказані кошти він надав підприємцю в оренду три земельні ділянки площею 0,48 га для облаштування бази відпочинку.
Наразі йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 368 КК України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 2 млн грн застави.
Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснюють слідчі п’ятого слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівці) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.