русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  07 жовтня 2024 22:59 

Клічук пояснив, чому Чернівці досі не закупили 50 нових тролейбусів

підтримай автора: оригінал
5
862
0
Тендер на закупівлю 50 тролейбусів для Чернівців завершився ще наприкінці серпня. Проте один із учасників подав скаргу. Тож розпочати процес закупівлі тролейбусів зможуть лише після завершення терміну розгляду скарги - тобто двох місяців. Наразі залишився місяць.
Про це на пресконференції повідомив міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua
“Скаргу подав один із учасників на процедуру. Хоча, як на мене, це просто затягування часу. Тендер проводять консультанти від Європейського інвестиційного банку. Вони мають два місяці на розгляд скарги. Опісля, якщо у переможця є у наявності тролейбуси, вони можуть з’явитися у місті вже до кінця року” - сказав мер.
Водночас тролейбусів може бути менше, ніж пів сотні, визнає посадовець:
“Пропозиції оголошувалися ще минулого року. За цей час відбулося здорожчання. Тому скільки буде тролейбусів - залежить від їхньої вартості станом на зараз”.
Згідно із умовами тендеру, міськрада закупить: 35 односекційних низькопідлогових тролейбусів з автономним ходом до 1 кілометра; десять з'єднаних 17-тиметрових "гармошок"; 5 односекційних тролейбусів з автономним ходом від 25 до 30 кілометрів.
Тролейбуси закуплять у рамках проєкту "Розбудова та модернізація інфраструктури електротранспорту м. Чернівці – будівництво нової тролейбусної лінії 6,4 км".
Загалом проєкт передбачає закупівлю орієнтовно 50 нових тролейбусів на суму понад 11 мільйонів гривень та побудову тролейбусної лінії до Калинівського ринку через Старожучківський Шлях вартістю приблизно 1,6 мільйона.
Окрім кредиту віж Європейського банку у понад 13 мільйонів, з міського бюджету виділили 2,7 мільйона євро ПДВ.
Редактор: Галина Олійник
7-10-2024, 22:59