русский корабльнахуй
 
Чернівці  07 жовтня 2024 14:44 

Понад 200 осіб звернулися до рекрутингового центру у Чернівцях: серед них півсотні тих, хто поповнить лави військових

підтримай автора: оригінал
6
1.5k
0
Фото: МА АСС
Нагадаймо, наприкінці серпня у Чернівцях, у приміщенні ЦНАПу, що на вулиці Героїв Майдану, 7, відкрили центр рекрутингу, який став 33-м в Україні. Рекрутинговий центр - це пілотний проєкт Міністерства оборони України. Його особливість у зміні підходу до залучення людей до Збройних Сил України.
Журналісти Медіа агентства АСС спілкувалися уповноваженим представником Міноборони з питань рекрутингу Олексієм Бежевцем.
Стало відомо, що станом на 4 жовтня в рекрутинговий центр української армії у Чернівцях звернулося 219 осіб.
«Маємо 46 кандидатів, які долучаються до сил оборони. 44% з них - це жінки. Це найвищий показник в Україні. 6 осіб вже чи одягли форму, чи найближчим часом одягнуть її. Зважаючи, що центр було відкрито наприкінці серпня, це непоганий показник», - розповідає уповноважений представник Міноборони.
Традиційно до центрів рекрутингу української армії нерідко звертаються люди віком після 60 років, каже Олексій Бежевець, проте законодавство не дозволяє таким людям служити, тож рекрутери вимушені відмовляти у таких випадках.
На питання журналістів, якими посадами, професіями цікавляться буковинці, Олексій Бежевець відповів, що в цьому плані Чернівецька область не відрізняється від інших регіонів: буковинці цікавляться водійськими та штабними посадами, а також операторами БпЛА.
Центри рекрутингу української армії пропонують посади в підрозділи всіх сил оборони, попри те, де вони знаходяться. Людина може обрати як чернівецьку бригаду, так і будь-яку іншу, зауважив Олексій Бежевець:
«Вибір абсолютно вільний та свідомий. Людина може вільно обрати не тільки посаду, але й підрозділ. Все залежить від стану здоров’я, цивільного досвіду та вимог військової частини».
Скільки часу проходить від моменту, коли звернулась людина і до моменту працевлаштування
Якщо говорити про контракт - цей період може тривати від декількох тижнів до декількох місяців. Все залежить від того на яку саме посаду рекрутується людина і який термін підготовки на цю посаду, каже уповноважений представник Міноборони.
Чи передають дані осіб, які звертаються до центру, до ТЦК та СП
Олексій Бежевець зазначає, що центри рекрутингу української армії не передають жодних даних. Взаємодія рекрутерів з ТЦК та СП відбувається лише у випадку, коли людина вже з рекомендаційним листом проходить стандартні процедури оформлення та ВЛК. Але в цьому випадку рекрутер допомагає такій людині і слідкує за тим, що на цьому етапі не виникало жодних непорозумінь.
«Чернівецька область демонструє непогані результати як для першого місяця роботи. Більш детально можна буде говорити через два місяці.
Міністерство оборони відкрито до співпраці з органами місцевого самоврядування. Поки що планів відкривати центри у районах Чернівецької області немає», - додав Олексій Бежевець.