русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  06 жовтня 2024 12:35 

І урожай вищий, і попит є: Буковина – серед лідерів за урожайністю зернових в Україні

підтримай автора: оригінал
7
926
0
У Чернівецькій ОВА зазначають, що, відповідно до оперативних даних, урожайність зернових і зернобобових культур в області становить 60 ц/га.
Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua
"Цьогоріч на Буковині урожайність краща на 17 ц/га проти показників по всій країні. Нині урожайність зернових і зернобобових культур в області становить 60 ц/га, тоді як середня урожайність в Україні – 43,1 ц/га. За оперативними даними, Буковина посідає друге місце в рейтингу за врожайністю в Україні", – повідомили в управлінні агропромислового розвитку Чернівецької ОВА.
Щодо таких культур, як пшениця, то цього року її вдалося зібрати більше, ніж попереднього. Пшениці, ячменю, вівса, жита, гороху цьогоріч зібрали на 16 % більше, ніж торік. Зібраного врожаю сільгоспкультур достатньо для забезпечення власних потреб області, а також для реалізації.
"Загальна потреба в зернових культурах області на 2024-2025 маркетинговий рік становить близько 84 тис. тонн, а за оперативними даними очікується збір урожаю на рівні 715 тис. тонн. Це означає, що область забезпечена на 100 %, тому є змога його реалізувати", – повідомляють в управлінні агропромислового розвитку.
"Цьогоріч нам вдалось зібрати 320 тонн урожаю. Зараз почали збирати сою. На сьогодні вже зібрали 240 тонн. Проте розпочався сезон дощів, і соя вже починає осипатися. Поки що не можемо визначити, скільки ще вдасться зібрати, але повинні встигнути зібрати її. Нині ціна на сою вища, ніж торік. Щодо пшениці, то цьогоріч у нас вона другого класу. Ми ще не почали її продавати. Чекаємо, коли ціна буде вигіднішою для нас", – каже аграрник Олександр Воєвідко.
Редактор: Анастасія Апетрі
6-10-2024, 12:35