русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  05 жовтня 2024 17:42 

У Чернівцях відбулося урочисте відкриття до Дня міста — фото

підтримай автора: оригінал
6
2.7k
0
Сьогодні, 5 жовтня, у Чернівцях у кіномистецькому центрі ім. І. Миколайчука відбулося урочисте відкриття до Дня міста. Про це повідомляє molbuk.ua.
Сьогодні Чернівцям - 616 років. Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан з цим особливим днем: "Ми не можемо зараз святкувати на вулицях та площах міста, але я переконаний, що цей час настане обов'язково. Сподіваюсь, що наступного року зустрінемося із вами вже на площах Чернівців. Передусім, хочу подякувати ЗСУ, всім військовикам, представникам Нацгвардії, прикордонникам, правоохоронцям, рятувальника за те, що ми зараз живемо в мирному та спокійному місті. Ми витримаємо і без світла, і без тепла, адже ми віримо в нашу перемогу. Впевнений, що ми в цей критичний період станемо кращими та згуртованішими. Ми живемо насправді в красивому місті. Ми закохані в кожну вуличку, будиночок, сквер і прагнемо зробити більше, щоб наше місто стало ще красивішим. Тішусь з того, що гостям, які вимушено приїхали у Чернівці, подобається тут. Вони закохалися в нього, адже в нього неможливо не закохатися. Для них Чернівці стали другою домівкою, а вони стали чернівчанами. Вони збагатили наше місто і приєдналися до нашої спільної родини. Якщо ми будемо разом і віритимемо в перемогу, наші мрії здійсняться. Зі святом! Слава Україні! Слава Чернівцям!".
Голова Чернівецької обласної військової адміністрації також привітав містян зі святом.
"Всі люблять наше місто за його ошатність, мультикультурність, чарівні вулиці, неймовірну архітектуру, колоритність традицій і велику шану минулих поколінь, яка віддана нашому місту. За тих великих людей, які виросли у Чернівцях і прославляють його на весь світ. За тих Героїв, які захищають нашу Україну. За чернівчан, які волонтерять і не втомлюються допомагати переселенцям, з якими ми ділимо наш хліб та домівку. Я вдячний всій команді міста Чернівці за велику роботу, яку вони роблять у місті. Наше місто - перлина всієї України. Дякую чернівчанам, які воюють, які віддали своє життя за нашу землю. Впевнений, що місто процвітатиме і буде жити", - сказав Р. Запаранюк.
Також під час відкриття міська влада вручила нагороду "На славу Чернівців" військовику та спортсмену Андрію Антонюку та депутату міськради, спортсмену Олександру Пікуліну.
Премію імені Антона Кохановського отримали такі визначні для міста люди, як: краєзнавець Володимир Акатріні, майстриня з вишивки Одарка Кучерява, активістка Любов Свіріденко, керівниця театру "Ґердан" Анастасія Печерега, благодійник та підприємець Олександр Побережний, підприємиця Оксана Філіпова, журналісти-військовики Микола Кобилюк та Олександр Ткачук, вчений та доцент на юридичному факультеті ЧНУ Іван Торончук.
Редактор: Євгеній Пірожков
5-10-2024, 17:42