Деякі банани можуть бути оброблені недобросовісними виробниками з використанням дешевих хімікатів. Ознаки небезпечних бананів включають ребристу форму, липку та блискучу шкірку, тріщини та вм'ятини, пише 24 канал.
Банани для нас є одним із найпопулярніших фруктів. Однак багато покупців не знають, як їх правильно обирати.
Безпечні для споживання банани мають матову шкірку, обтічну форму та яскраво-жовтий або злегка зеленуватий колір.
Які банани краще оминати
Потрібно розуміти, що всі банани, які потрапляють на наші прилавки, оброблені пестицидами. Цю процедуру проводять ще в країнах, де їх вирощують.
Однак експерти наголошують, що деякі виробники недобросовісні та використовують дешеві хімікати.
Це можна розпізнати за такими ознаками:
банани мають ребристу форму;
липка та блискуча шкірка;
тріщини та вм'ятини.
Покупцям варто обирати банани, які мають матову шкірку без ушкоджень. Їхня форма має бути обтічною, а колір – яскраво-жовтий або злегка зеленуватий.
Редактор: Євгеній Пірожков
4-10-2024, 01:15