русский корабльнахуй
 
Україна  02 жовтня 2024 11:04 

Наймасовіша страта цієї війни: росіяни розстріляли 16 полонених військових ЗСУ, добивали автоматною чергою впритул

підтримай автора: оригінал
9
1k
0
За інформацією Офісу генерального прокурора України, це найбільш масовий відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту.
Українські правоохоронці розслідують ймовірний розстріл російськими загарбниками полонених ЗСУ на Донеччині, повідомив Офіс генерального прокурора 1 жовтня.
Інформацію про розстріл виявили в телеграм-каналах 1 жовтня, пише Медіа агентство АСС. Прокуратура вказує на те, що такі дії порушують Женевські конвенції та кваліфікуються як тяжкий міжнародний злочин. За даними відомства, це найбільш масовий відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту:
«За даними медіа, черговий воєнний злочин російська окупаційна армія вчинила в районі сіл Миколаївка і Сухий Яр Покровського району. На оприлюдненому відео зафіксовано, як під контролем ворога військовослужбовці ЗСУ, взяті у полон, вийшли з лісопосадки. Після того, як вони вишикувались в шеренгу, окупанти умисно відкрили по них вогонь на ураження. Поранених, які подавали ознаки життя, добили впритул автоматною чергою»..
Зараз триває перевірка опублікованого матеріалу, правоохоронці почали «слідчі і розшукові дії, спрямовані на встановлення усіх обставин вказаного злочину».