русский корабльнахуй
 
Чернівці  02 жовтня 2024 10:32 

На Буковині на мосту встановили WIM-комплекс для контролю за вагою вантажівок

підтримай автора: оригінал
10
1.1k
0
Фото: Укртрансбезпека
З 2 жовтня на автодорозі Р-62 у Чернівецькій області розпочне роботу новий WIM-комплекс (WIM 75) для автоматичної фіксації порушень габаритно-вагових норм.
Про це інформує Укртрансбезпека, пише МА АСС.
«Із 2 жовтня Укртрансбезпека фіксуватиме порушення габаритно-вагових норм з нового WIM-комплекса (WIM 75) розташованого на автодорозі P-62, км 22+400 – 22+600, Чернівецька обл», - йдеться у повідомленні.
WIM 75 – друга в Україні система автоматичної фіксації, розміщена на мосту.
Як уточнює Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області, WIM-комплекс влаштували на «верховому» мості у селі Розтоки Вижницького району.
Певний час мостовий WIM працював у тестовому режимі, а з 2 жовтня буде повноцінно запущений у роботу – цілодобово моніторитиме навантаження на транспортну споруду та автошлях.
Наразі в Україні працюють 54 WIM-майданчики, які допомагають контролювати перевантаження транспортних засобів та покращувати безпеку на дорогах.
Системи WIM (Weigh-in-Motion) можуть фіксувати порушення на високій швидкості руху транспорту. Комплекси використовують датчики, які вимірюють вагу, габарити та швидкість транспортного засобу в русі без необхідності його зупинки. Дані автоматично передаються до відповідних органів для подальшої обробки.
Актуальні реквізити для сплати WIM-штрафів можна переглянути за посиланням.