русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  01 жовтня 2024 16:00 

У Чернівцях освятили меморіальну дошку загиблому захисникові Дмитру Сірману - фото

підтримай автора: оригінал
9
1.4k
0
Сьогодні, 1 жовтня, у Чернівцях освятили меморіальну дошку на честь загиблого захисника із Чернівців, краєзнавця, ексдепутата Дмитра Сірмана.
Про це повідомляє пише molbuk.ua
Меморіальну дошку встановили на стіні храму Святих Першоверховних Апостолів Петра і Павла у Садгорі.
Освятили її за участі єпископа Чернівецького і Буковинського Феогноста.
Зібралися рідні, близькі, друзі, побратими та всі небайдужі, хто знав та шанував Героя.
Священники ПЦУ посмертно нагородили Дмитра Сірмана медаллю "Хрест Свободи".
Сьогодні, 1 жовтня, Дмитрові Сірману мало виповнитися 60 років. Дружина Героя, Галина Сірман, залишила зворушливий допис:
"Сьогодні ми мали разом зустріти твої 60 років. Клятий ворог вирішив забрати тебе у нас. Без тебе дуже сумно і боляче. Дякую за кожну мить разом. Люблю безмежно", - написала Галина Сірман.
Бойовий побратим захисника Марко Чорний також згадав про товариша:
"Те саме місце, те саме дерево, тільки без Дмитра Сірмана... Сьогодні ми мали святкувати твоє 60-чя, свято Покрови пресвятої Богородиці, День захисника Вітчизни, і твій дембель... Тепер тобі завжди 59... І ти назавжди у нашому строю! З Днем народження, друже! Слава Україні! Героям слава!" - написав боєць.
Дмитро Сірман захищав Україну з початку повномасштабного вторгнення. Загинув 3 серпня під Синьківкою на Куп'янському напрямку.
Попрощалися із захисником 7 серпня.
Наприкінці вересня міськрада ухвалила перейменувати вулицю О. Афанасьєва-Чужбинського у Садгорі на честь Дмитра Сірмана.
Також мерія звернеться до Чернівецької ОВА, щоб там надіслали звернення до президента із проханням присвоїти Дмитру Сірману звання Героя України.
Раніше повідомлялося, що сьогодні, 1 жовтня, також на фасаді Чернівецького ліцею №14 відкрили меморіальну дошку полеглому військовику Сергію Скворцову.
Редактор: Галина Олійник
1-10-2024, 16:00