русский корабльнахуй
 
Новини  01 жовтня 2024 10:33 

У Румунії виявили нову породу кішок: її назвали Трансільванською

підтримай автора: оригінал
8
863
0
Порода вже популярна у Європі, і в соцмережах існують групи, присвячені їй Першу румунську породу кішок було визнано на світовому рівні найбільшими міжнародними спеціалізованими федераціями.
Йдеться про «Трансільванську кішку», яка з'явилася природним шляхом у Карпатах. Породу поки що визнано частково, а остаточне рішення буде ухвалено через два роки, коли народиться четверте покоління кошенят, повідомляє, повідомляє point.md з посиланням на stirileprotv.ro
Нещодавно визнана організацією, яка запровадила поняття порід кішок, «Трансільванська кішка» є культурною спадщиною, ґрунтуючись на чистокровних лініях, знайдених у Карпатах.
Ці кішки нагадують вовків і мають сіру шерсть, відому як карпатський тип шерсті.
"У них світліші кінцівки в порівнянні з сіамськими кішками, у яких вони темніші, і шерсть у них особлива - біло-чорна, з чергуванням білих і чорних волосків. Ми також виявили, що у них незвичайний характер: зазвичай кішка, що виросла на волі, може бути досить агресивною, але ці кішки зовсім не агресивні, вони не випускають пазурі і просто неймовірні", – сказав Александру Єліан, директор виставок, фелінологічного клубу.
Всесвітньо визнаний експерт із генетики кішок вперше помітив цю породу і попросив румунські федерації зайнятися її дослідженням.
"Вони вкрай здорові, з відмінним генетичним потенціалом. Дві міжнародні федерації розробили процедури для визнання порід, що ґрунтуються на передбачуваності, здоров'ї та генетиці, а також на відмінностях від інших порід. Це складний процес, і ми зараз на етапі третього покоління. Для остаточного визнання потрібно дочекатися четвертого покоління, - пояснив експерт.
Порода вже популярна у Європі, і в соцмережах існують групи, присвячені їй.
Водночас у Румунії вже визнано чотири породи собак. Нещодавно була офіційно визнана порода «Румунська вівчарка Корб».