русский корабльнахуй
 
Чернівці  26 вересня 2024 10:00 

Росіяни атакували сусідню Івано-Франківщину: небезпека була й для Буковини

підтримай автора: оригінал
12
1.4k
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
У ніч проти 26 вересня російські війська атакували Україну чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/69, 78 ударними дронами Shahed 131/136 та ще двома ракетами невстановленого типу.
Протиповітряна оборона збила 66 безпілотників та 4 ракети, повідомили Повітряні сили, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Громадське.
Росіяни атакували Сумщину двома ракетами невстановленого типу із Бєлгородської області росії. Для ударів по Одещині окупанти використали чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69, їх запускали з акваторії Чорного моря. Дрони ворог запустив із Приморсько-Ахтарська, Орла та Курська.
До відбиття повітряного нападу противника залучали авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони.
Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Харківській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Хмельницькій, Івано-Франківській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Харківській областях.
Що відомо про атаку?
Уночі під час російської атаки вибухи пролунали в низці міст України, про це повідомили в обласних військових адміністраціях.
У Києві внаслідок падіння уламків дронів сталася розгерметизація газової труби та пожежа в багатоповерхівці.
В Одеській області через російський ракетний удар загинула 62-річна жінка.
У Миколаївській області росіяни атакували енергетичну інфраструктуру.
У Запоріжжі окупанти поцілили в житлові будинки, поранені восьмеро людей, серед них 14-річний хлопець.
В Івано-Франківській області відомо про пошкоджений об'єкт критичної інфраструктури. Частина міста частково залишилася знеструмленою.
Загроза була й для Буковини
Повітряну тривогу на Буковині цієї ночі оголосили о 3:16. У цей самий момент Повітряні сили повідомили про загрозу:
«Чернівецька область - загроза застосування ударних БпЛА», - йдеться у повідомленні.