Восени, коли дні стають холоднішими, так хочеться побалувати себе затишним сезонним рецептом, і для цього чудово підходить смузі. А оскільки одним із головних сезонних овочів осені є гарбуз, то портал EatThis пропонує скуштувати рецепт смачного та поживного гарбузового смузі, який до того ж допоможе під час схуднення, оскільки ідеально підходить для щоденної заміни їжі або після інтенсивного тренування, пише УНІАН.
"Цей осінній смузі поєднує в собі клітковину, білок і поживні речовини, які роблять його справжнім енергетиком для зниження ваги. Клітковина і білок насичують і допомагають не піддатися бажанню перекусити або переїдати", - пише портал.
Рецепт осіннього гарбузового смузі:
1/4 склянки льоду (за бажанням)
1 чашка консервованого / запеченого гарбуза
170-250 мл (залежно від бажаної консистенції) завареного зеленого чаю
3 ст. л органічного сироваткового протеїну, або веганська альтернатива
½ чашки замороженого банана
1 ст. л мигдалевої олії
1 ст. л меленого насіння льону
½ ч. л меленої кориці
Як пояснює Тамі Бест, MS, RDN, IFNCP, зареєстрована дієтологиня з Top Nutrition Coaching, гарбуз містить багато поживних речовин, мало калорій і багатий на клітковину.
"Багата на клітковину їжа допоможе збільшити вироблення глюкагоноподібного пептидного гормону (GLP-1) у вашому організмі. Цей гормон відомий тим, що сприяє насиченню і регулює рівень глюкози в крові; обидва ці фактори підтримують здатність людини до схуднення", - пояснює він.
Крім того, завдяки зеленому чаю цей смузі дає невеликий заряд кофеїну. "Зелений чай багатий на катехіни (EGCG - галлат епігалокатехіну); ці катехіни, як відомо, підтримують більш ефективний метаболізм, підвищуючи здатність спалювати калорії", - додає Бест.
Щоб ще більше підтримати ваші зусилля зі зниження ваги, до смузі додано протеїновий порошок.
"Коли ми втрачаємо вагу, ми втрачаємо не тільки жирову тканину, а й м'язову. Споживання достатньої кількості якісного білка (поряд із регулярними тренуваннями) необхідне для підтримання сухої маси тіла, яка необхідна для стійкого зниження ваги", - каже Бест.
Заморожені банани - ще одне чудове джерело клітковини і смачних натуральних солодощів, а мигдальна олія містить корисні жири, які підвищують ситість і контролюють апетит.
"Крім того, мелене лляне насіння - джерело клітковини, що добре переноситься, і яке може стати чудовим засобом для підтримання здорового мікробіома та нормалізації роботи кишківника", - каже Бест.
Редактор: Євгеній Пірожков
25-09-2024, 22:38