русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  20 вересня 2024 18:42 

Чернівецька облрада просить в уряду гроші на ще два пункти пропуску

підтримай автора: оригінал
14
928
0
Депутати підтримали звернення до Кабінету Міністрів України щодо включення пунктів пропуску "Шепіт - Ізвоареле Сучевей" та "Руська - Ульма" до нового плану заходів з облаштування пріоритетних пунктів пропуску.
Про це повідомляє Чернівецька облрада, пише molbuk.ua
У зверненні зазначається, що в умовах воєнного стану, спричиненого російською агресією, питання відкриття додаткових пунктів пропуску з країнами Європейського Союзу стало пріоритетним не тільки для Чернівецької області, а й для України загалом. Адже це дозволить покращити сполучення між державами та розвантажити наявні пункти пропуску.
У Чернівецькій області вже активно відбудовується транспортна прикордонна інфраструктура біля пунктів пропуску "Шепіт" та "Руська" Вижницького району, що межують із селами Ізвоареле Сучевей та Ульма Сучавського повіту. Це найкоротші шляхи, які з’єднують Чернівецьку та Івано-Франківську області із Західною Румунією, а через неї — з країнами Південної Європи.
Тож депутати у своєму зверненні просять включити до переліку об’єктів фінансування за рахунок державного бюджету на 2024-2025 роки реконструкцію І пускового комплексу на ділянці км 0+000 - км 8+262, протяжністю 8,262 км автомобільної дороги загального користування державного значення Т-26-01 Чернівці - Вашківці - Путила - контрольно-пропускний пункт "Руська" з під’їздом до контрольно-пропускного пункту "Шепіт" у сумі понад 545 гривень.
А також терміново внести пункти пропуску "Шепіт - Ізвоареле Сучевей" та "Руська - Ульма" до нового Плану заходів із облаштування пріоритетних пунктів пропуску, виділивши окремим завданням "Будівництво пунктів пропуску "Шепіт - Ізвоареле Сучевей" та "Руська - Ульма" коштом державного бюджету або інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.
Як відомо, 10 листопада 2022 року у Чернівецькій області на украïнсько-румунському кордоні вiдкрили новий контрольно-пропускний пункт "Красноïльськ".
А у лютому 2023 року запрацював контрольно-пропускний пункт "Дяківці", який повинен розвантажити КПП "Порубне".
Редактор: Галина Олійник
20-09-2024, 18:42