русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  Сьогодні 10:29 

Було дуже гаряче. Десантник Буковинської бригади сам добу тримав позицію на Курщині

підтримай автора: оригінал
1
1.7k
0
Фото – відділення комунікацій 82 окремої десантно-штурмової Буковинської бригади
Кулеметник 82 окремої десантно-штурмової Буковинської бригади зламав плани контратак противника на Курщині, самотужки утримуючи позиції.
Історію мужнього воїна опублікувало командування Десантно-штурмових військ ЗС України, пише АрміяInform.
"Нас зайшло на позицію п’ятеро, але вже через деякий час залишились троє — двоє бійців мусили відійти на іншу позицію, а на світанку почалась атака", — розповідає кулеметник Володимир.
Було дуже гаряче, адже противник "насипав" з усього — важкого піхотного озброєння та артилерії. У небі майже постійно висіли ворожі дрони, одні з яких вели розвідку і коригування вогню, а інші — скидали боєприпаси по оборонцях позиції.
"Я побачив, як мій побратим несподівано похилився. Почав гукати його, але той не ворушився. Згодом зрозумів, що товариш вже неживий, адже куля чи осколок поцілили йому в голову. А ще за кілька хвилин поранення зазнав командир позиції, тому мусив бути терміново евакуйованим", — згадує кулеметник.
Володимир тримав позицію сам майже добу. Як тільки піхота противника починала рух — відразу відкривав вогонь, і піхотинці змушені були відкочуватись на вихідні позиції. Згодом до Володимира прорвалися свої. Нині він впевнений, що вистояти йому допомогла віра.
"Я віруюча людина, тому молився, щоб Бог допоміг мені пройти це випробування. А ще робив те, чого мене так довго вчили, — знищував ненависного ворога зі свого кулемета, виконуючи поставлений наказ", — констатує боєць.
Редактор: Євгеній Пірожков
Сьогодні, 10:29