русский корабльнахуй
 
Здоров'я  Сьогодні 01:30 

Що їсти восени, щоб не хворіти: 5 найкращих продуктів для зміцнення імунітету

підтримай автора: оригінал
1
632
0
Осінь — це період холоду та застуд. Але хвороб можна уникнути, якщо додати до раціону всього п'ять продуктів-суперфудів, які зміцнять імунітет.
Що саме треба їсти прохолодними осінніми днями, розповідає Wales Online.
Що потрібно їсти восени для здорового організму
Дієтолог Керрі Бісон сказала, що деякі основні інгредієнти, які ви можете додавати до своїх страв у прохолодні місяці, допомагають вашому організму зміцнити імунітет.
Куркума
Куркума — це чудова спеція, яку варто споживати більше в осінньо-зимовий сезон. Найактивнішим компонентом куркуми є куркумін, який має антиоксидантні, протизапальні та противірусні властивості. Щоб переконатися, що ваше тіло засвоює його ефективно, його найкраще поєднати з олією та чорним перцем. Спробуйте додавати його в розігрівальні страви, такі як супи та карі.
Часник
Часник — це ще одна чудова домашня спеція, яку завжди потрібно мати у своїй шафі в прохолодні місяці. Звичайний інгредієнт містить сполуку під назвою аліцин, яка має антиоксидантну, антибактеріальну та противірусну дію, що робить її обов’язковою у вашому наборі засобів для підвищення імунітету.
Імбир
Імбир — це всіма улюблена спеція і не дарма. Імбир має цілий ряд переваг для здоров’я. Це один із найефективніших природних методів полегшення нудоти, коли у вас грип, а також він наповнений антиоксидантами, які захищають ваше тіло від шкідливих бактерій.
Також імбир також має протизапальні, антибактеріальні та противірусні властивості, і було показано, що він допомагає зміцнити вашу імунну систему, що робить його ключовим інгредієнтом для холодних місяців, коли шириться застуда.
Кориця
Кориця є не тільки смачним доповненням до їжі та гарячих напоїв у святковий період, але й може допомогти захиститися від цих неприємних зимових хвороб. Наповнена двома активними сполуками — коричним альдегідом і евгенолом, які мають антиоксидантні, противірусні, антибактеріальні та протигрибкові властивості, кориця є чудовим інгредієнтом для ваших зимових грілок. Додавайте до тушкованих яблук, солоних і зігрівальні напоїв.
Ферментовані продукти
70% наших імунних клітин фактично знаходяться в кишківнику, тому його стан є ключовим для доброго функціонування імунної системи. Корисні бактерії в кишковому мікробіомі взаємодіють з імунною системою, допомагаючи регулювати її функцію. Ферментовані продукти, такі як живий йогурт, кімчі, солоні огірки та квашена капуста, містять багато корисних бактерій, тому включіть їх у свій раціон протягом осінньо-зимовиго періоду.
Редактор: Ангеліна Петльована
Сьогодні, 01:30