русский корабльнахуй
 
Новини  19 вересня 2024 14:15 

Взимку світло в оселях українців вимикатимуть до 18 годин та добу

підтримай автора: оригінал
8
1.3k
0
Крім цього, мільйони міських мешканців можуть залишитися без тепла Цієї зими українцям слід очікувати відключення електроенергії тривалістю від чотирьох до 18 години на добу. Такий прогноз зробили експерти Місії ООН з моніторингу дотримання прав людини в Україні, повідомляє Кореспондент.
"Є розумні підстави вважати, що численні аспекти військової кампанії щодо пошкодження або знищення громадянської інфраструктури України з виробництва та передачі електроенергії та тепла порушують основоположні принципи міжнародного гуманітарного права", - йдеться у доповіді.
Зазначається, що ММПЛУ відвідала сім електростанцій, які були пошкоджені або зруйновані внаслідок атак, а також 28 населених пунктів, які постраждали від ударів.
Як заявили у ММПЛУ, атаки РФ становлять загрозу для водопостачання України, каналізації та санітарії, опалення та гарячого водопостачання, громадської охорони здоров'я, освіти та економіки загалом.
Також у доповіді наголошується на особливій проблемі міських районів, де більшість будинків підключені до централізованих систем опалення та гарячого водопостачання. У звіті йдеться про те, що майже 95% мешканців Києва користуються централізованими системами опалення підвалів, для подачі тепла на верхні поверхи будівлі потрібні електричні насоси. Без аварійного електропостачання мільйони міських мешканців можуть залишитися без тепла.